Tankeväckare inleder samtal om målbilder

Varje samtal förberedes av deltagarna genom att de tar del av de tankeväckare som finns under rubriken för samtalet. Lärande i det digitala samhället är tex det inledande samtalet för alla verksamheterna.

Tankeväckare är inspirationsmaterial som är utvalda för att visa upp allt mellan konkreta aktiviteter eller företeelser till mer visionära eller övergripande ämnen. En målsättning som även bör gälla för arbetslagens samtal.

Att lyfta blicken

Syftet med arbetslagens samtal är att synliggöra digitaliseringens möjligheter i lärandet. Att deltagarna får lyfta sina tankar kring denna stora förändring som sker runt omkring oss i samhället och vardagen och föra in det i vår professionella vardag. Vi behöver målbilder för vad som är möjligt och vad vi vill sträva mot. Genom omvärldsbevakning, inspiration och professionella samtal, såväl med lokala som de kollegor vi möter i sociala rum, utvecklar vi våra värderingar.

Ingen säger att det inte finns stora utvecklingsönskemål kring vår digitala miljö, både vad gäller kvantité och kvalité. Det är en allt för viktig fråga för att blandas in i denna kompetensutveckling utan arbetas med i ett separat spår. Det gör att samtalen inte ska ta upp dessa frågor utan se möjligheter med det vi faktiskt har.
En klok pedagogisk idé och god kompetens är de viktigaste ingredienserna i ett lyckat utvecklingsarbete. Som ett gott exempel på detta kan nämnas vinnarna av Guldäpplet 2010, från Josef och Martin från Årsta, som startade bokbloggande med mycket små resurser. En process som gjort skolarbetet Viktigt & På riktigt.

Mer om samtalet >

Detta inlägg publicerades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar